Vanliga frågor

Du är alltid välkommen att ringa oss för personlig service. Här har vi samlat svaren på de vanligaste frågorna vi på kundservice får.

Vad är villkoren för att ansöka om lån hos er?

  • Åldersgräns på 18 år
  • Deklarerad inkomst
  • Ingen skuldsaldo hos Kronofogden
  • Folkbokförd i Sverige

Hur mycket kan jag ansöka om hos er och vad är återbetalningstiden?

Du har möjlighet att ansöka om ett lån mellan 1 000 kr och 20 000 kr. Återbetalningstiden är mellan 1 och 12 månader. Du kan välja mellan olika lånebelopp och återbetalningtider i ansökningsprocessen.

När kan jag ansöka om lån hos er?

Du kan ansöka dygnet runt men utbetalning sker bara under våra öppettider.

När och hur betalas det ansökta lånet ut?

Vid ansökan om lån på vardagar innan klockan 13:00 görs en överföring direkt till ditt konto mellan klockan 15:00-17:00 samma dag. Ansöker du efter klockan 13:00 så har du pengarna på ditt konto nästkommande bankdag.

Kan jag ha flera lån hos er samtidigt?

Det är möjligt att ha flera lån hos oss samtidigt. Vi gör en helhetsbedömning av din betalningsförmåga.

Hur kan jag ansöka om lån hos Monetti?

Är det första gången du ska ansöka om ett lån hos oss, gör du det på vår hemsida eller kontakta vår kundservice på 08 588 581 00 så kan en av våra handläggare hjälpa dig.

Är du återkommande kund hos oss så har du även möjlighet att sms:a din ansökan genom att skriva Monetti och det önskade beloppet samt återbetalningstiden i antal månader. Ex Monetti 5000 1” till 71616.

Har ni ansökningskostnader på era lån?

Det är kostnadsfritt att ansöka om lån via vår hemsida och ansöker du via sms så tas det en vanlig sms-taxa.

Jag uppfyller villkoren men får ändå ett avslag vid ansökan?

Vi kontrollerar uppgifterna du lämnar i din ansökan mot register hos våra kreditupplysningsföretag. Anser du att uppgifterna i kreditupplysningen är felaktiga, vänligen kontakta vår kundservice så kollar vi på det.

Jag ansöker om ett belopp men blir beviljad på ett lägre belopp istället, varför?

Förutom den information som vi får genom kreditupplysningen vi tar, så gör vi även en kreditbedömning utifrån hur man har skött sina betalningar hos oss. Obetalda fakturor som har förfallit påverkar kreditvärdigheten negativt, sköter man däremot sina betalningar har man möjlighet att förbättra kreditvärdigheten för att kunna ansöka om ett högre belopp.

Jag blir sen med min betalning, vad händer?

Efter förfallodatum på fakturan tillkommer det 60 kr i påminnelseavgift och 120 kr i förseningsavgift, därefter skickas ärendet vidare till inkasso. Fundera noga innan du gör en ansökan, är du osäker på om du har möjlighet att betala tillbaka det ansökta lånet så rekommenderar vi inte att du gör en ansökan.

Kan jag förtidslösa mitt lån?

Du har möjlighet att förtidslösa ditt lån utan att det kostar något extra. Kontakta kundservice på 08 588 581 00 den dagen du ska förtidslösa ditt lån för att få information om vilket belopp som ska återbetalas.

Cookies hjälper oss att leverera våra tjänster. Genom att använda våra tjänster accepterar du vår användning av Cookies.